Åpent seminar torsdag 18. januar kl 17.00

Åpent seminar torsdag 18. januar kl 17.00

Støttegruppa 25. juni inviterer til seminar med foredrag og panelsamtale torsdag den 18. januar i Oslo. Vi får besøk av fagpersoner innen jus, journalistikk, terror og voldskriminalitet. Det nærmer seg rettssak mot en av fire siktede og tiltalen sier grov terror, nå med en strafferamme på opptil 30 år. Vi har invitert en rekke fagpersoner for å snakke om hva som skjedde før, under og etter terroren i 2022, samt hva den kommende rettssaken har å si for forståelsen av terror i et samfunnssikkerhetsperspektiv. 

Samtalen er formet som et panel, og blir ledet av vår alles gode Silje Nordnes kjent fra blant annet P3 Morgen, Maskorama og NRKs dekning av Oslo Pride. De ulike perspektivene på hva som skjedde, både før under og etter terroren vil forhåpentligvis både åpne for spørsmål og svar som mange av oss sitter med. Det åpnes for spørsmål og svar og det blir mulighet til å stille anonyme spørsmål til vårt panel av fagpersoner ila seminaret.

Panel:

Martin Holvik - journalist i NRK Hele historien. Han har en allsidig journalistisk bakgrunn fra VG og NRK og har spesielt jobbet med historiefortelling og undersøkende journalistikk, både i lyd og tekst. Han er for tiden i finklippen med episoder om terrorangrepet 25.juni.

Synne Øien Stensland - Forskningsleder / Forsker II / dr.med. ved Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress

Espen Evjenth - Tidligere leder i Skeiv Ungdom, nåværende leder i Støttegruppa 25. juni. Espen ble selv skutt på London 25. juni 2022.

Jo Martin Stigen - Professor ved juridisk fakultet UiO

Dette er en møteplass for alle som er rammet eller føler seg berørt på forskjellige måter; de som var i og ved London Pub og Per på hjørnet, deres familier og nære relasjoner, og de som på andre måter ble involvert i eller berørt av hendelsene. Her vil du ha mulighet til å komme i kontakt med andre som er rammet på samme måte som deg.

Påmelding

Påmelding til deltakelse@tjuefemtejuni.no 
Arrangementet er gratis.

Praktisk informasjon

Tidspunkt: 18.Januar 17.00-21.00
Lokasjon: Rebel konferansesenter, Universitetsgata 2 i Oslo. 
Servering: Det blir servert drikke og lett mat. Arrangementet er alkoholfritt.
Dørene åpnes 16.30

Tilrettelegging

Lokalet er tilrettelagt for rullestol.
Har du allergier eller dietter så send oss informasjon om dette innen 16.januar

Vi kan også organisere så du får noen å komme samme med.

Bor du langt unna Oslo? Vi betaler reise og opphold for medlemmer som ønsker å delta på samlingen. 
Har du spørsmål eller andre tilretteleggingsbehov, vil vi prøve å imøtegå det. Ta kontakt på sandra@tjuefemtejuni.no

Sikkerhet

Vi er opptatt av at du skal være trygg. Politiet er informert om arrangementet og vi har vektere med god kunnskap om vår målgruppe på stedet. Har du spørsmål om sikkerheten? Send oss gjerne en e-post til sandra@tjuefemtejuni.no